Nordic Growth Market NGM AB: NGM vrider upp tempot och ökar sina marknadsandelar

NGM fortsätter att öka handelsomsättningen för Nordic Derivatives Exchange (NDX), segmentet för börshandlade produkter. Idag har NGM drygt 88 procent av handeln i Sverige. Under samma period 2013 var andelen 78 procent i Sverige.

NGM:s totala handelsomsättning för maj 2014 motsvarade ca 4,7 miljarder kronor och baseras på omsättningen från marknaderna Sverige, Finland och Norge. NDX-segmentet i Sverige redovisar en total handelsomsättning på över 4,1 miljoner SEK under maj. Under perioden januari till maj i år har omsättningen ökat med ca 45 procent jämfört med samma period 2013. Även NDX Finland redovisar en stor ökning med 40 procent från föregående år.

- Vi har arbetat hårt för att bygga upp NDX-segmentet med visionen att erbjuda ett handelssystem som är cutting edge och skräddarsytt för vår kundgrupp. Det är glädjande att se att kunderna uppskattar det och vill handla i våra system. Vi ökar kontinuerligt marknadsandelarna och har nu drygt 88 procent av handeln i Sverige, jämfört med 78 procent i maj 2013. Grunden är lagd, nu fokuserar vi på att bygga vidare, säger Tommy Fransson, vice VD NGM.

Aktiehandeln på NGM omsatte drygt 104 miljoner kronor varav den reglerade börslistan, NGM Equity, stod för ca 57 miljoner SEK och den oreglerade marknadsplatsen Nordic MTF för ca 47 miljoner SEK. I jämförelse med maj föregående år har omsättningen av aktiehandeln ökat med 11 procent. Hittills i år har aktiehandeln på NGM ökat med totalt 57 procent jämfört med samma period föregående år.

 

Kommentarer: För tabell, se bifogad fil s.2. Växlingskurser 2014-04-30: EUR/SEK: 9.11822, EUR/NOK: 8.14416

 

För ytterligare information vänligen kontakta:

Tommy Fransson, vice VD, NGM

Tfn: +46 08- 566 390 49

E-post: tommy.fransson@ngm.se

 

Om NGM

Nordic Growth Market (NGM) är en auktoriserad börs med verksamhet i främst Sverige, Norge och Finland. Företaget grundades 1999 och är idag ett helägt dotterbolag till Börse Stuttgart, Tysklands ledande börs för privata investerare. Vi erbjuder en komplett marknadsplats för börshandlade investeringsprodukter och tillhandahåller en attraktiv arena för bolag som vill notera eller lista sig. Hos oss får våra kunder möjligheten att uppnå sin fulla potential.

För mer information om NGM, besök www.ngm.se eller följ oss på twitter: https://twitter.com/ngmexchange

Bolagsinformation

Nordic Growth Market NGM AB

Senaste nyheterna

  1. 1
  2. 3
  3. 4
  4. 5
  5. 6
  6. 7
  7. 8
  8. 9
  9. 10
  10. « Föregående