Nordic Growth Market NGM AB: Aktieinvest FK ny likviditetsgarant på NGM

Idag kan NGM meddela att ytterligare en aktör, Aktieinvest FK AB, har tecknat avtal med NGM för att agera likviditetsgarant för bolagen på NGM. Aktieinvest kommer att agera likviditetsgarant för Leox Holding AB som listas på Nordic MTF från och med idag, måndag 23 maj 2011.

Nordic Growth Market införde, i samarbete med ett antal aktörer på marknaden, likviditetsgaranti för bolagen noterade och listade på NGM Equity respektive Nordic MTF under juni månad 2010. Samtliga bolag på NGM erbjuds likviditetsgaranti finansierad av NGM i syfte att förbättra förutsättningarna för en rättvisande prisbildning och värdering av bolagen på hemmamarknaden NGM.

 

Information om likviditetsgaranti

Likviditeten i ett bolags aktier avgörs av tillgänglig volym, orderdjup och spread, d.v.s. skillnaden mellan köp- och säljkurs. Likviditetsgaranti betyder i praktiken att en börsmedlem agerar garant för att det finns köp- och säljkurser och en garanterad tillgänglig volym i aktien samt för att skillnaden mellan köp- och säljkurs inte blir för stor. Detta har givetvis stor betydelse för investerare då en mindre spread har stor påverkan på transaktionskostnaden. Genom att använda sig av en likviditetsgarant tas de noterade bolagens nuvarande och tillkommande aktieägares intressen tillvara genom att handeln i bolagens aktier underlättas.

 

I dagsläget erbjuder följande börsmedlemmar likviditetsgaranti i samarbete med NGM.

 

Aktieinvest FK

Aktieinvest är ett helägt dotterbolag till Aktiespararnas Serviceaktiebolag, vilket i sin tur är helägt av Sveriges Aktiesparares Riksförbund. Aktieinvest har varit i Aktiespararnas ägo sedan 1989. Aktieinvest erbjuder handel i både enskilda aktier, fonder och färdiga portföljer. Det som skiljer Aktieinvest från branschkollegor är främst att det är möjligt att spara i enskilda aktier med både mindre och större belopp.

Erik Penser Bankaktiebolag

Erik Penser Bankaktiebolag är en privatägd och oberoende bank. Banken erbjuder ett brett urval av finansiella tjänster till privata och institutionella investerare och fokuserar på att skapa värden till sina kunder. Banken verkar under tillsyn av Finansinspektionen och är medlem av de ledande nordiska börserna, SwedSec och Svenska Fondhandlareföreningen. Erik Penser Bankaktiebolag har cirka 170 anställda och huvudkontor i Stockholm.

Mangold

Mangold Fondkommission AB är en oberoende fondkommissionär som är specialiserad på små och medelstora marknadsnoterade bolag. Verksamheten innefattar corporate finance, aktiehandel, trading, emissionstjänster och kapitalförvaltning. Mangold är en av de marknadsledande likviditetsgaranterna och uppdragstagarna som Certified Adviser på First North. Mangold står under Finansinspektionens tillsyn och är medlem på Stockholmsbörsen, OMX Nordic Exchange Stockholm, AktieTorget och Nordic Growth Market.

Remium

Remium är idag marknadsledande på tjänsterna Likviditetsgaranti och Certfied Adviser. På Remium vill vi lära känna våra kunder och bygger nära relationer för att på så sätt få ut det mesta av samarbetet. Via systerbolaget Remium Relations drivs även tjänsten Introduce.se vilket är en plattform som hjälper bolag att synas samtidigt som den underlättar i bolagens dagliga IR-arbete.

 

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Roger Peleback

VD, NGM

roger.peleback@ngm.se

08- 566 390 25

 

Kristin Haglund

Head of Equities & Listing, NGM

kristin.haglund@ngm.se

08-566 390 17

 

Nordic Growth Markets ambition är att vara det mest attraktiva valet av noteringsplats för tillväxtbolag och den ledande marknadsplatsen för börshandlade investeringsprodukter. Sedan november 2008 är Nordic Growth Market ett helägt dotterbolag till Börse Stuttgart Group, Tysklands ledande börs för privata investerare. Vill du veta mer om Nordic Growth Market? Besök oss på www.ngm.se

Bolagsinformation

Nordic Growth Market NGM AB

Senaste nyheterna

  1. 1
  2. 3
  3. 4
  4. 5
  5. 6
  6. 7
  7. 8
  8. 9
  9. 10
  10. « Föregående